PRAKTIJK GESLOTEN IVM VEILIGHEIDSMAATREGELEN CORONAVIRUS

Coronavirus

| 16 maart 2020

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond de bestrijding van het coronavirus heeft de overheid nieuwe maatregelen genomen. De mondzorgkoepels ANT, KNMT, NVM en ONT adviseren hun leden om met ingang van 16 maart 2020 om tot in ieder geval 6 april 2020 de reguliere zorgverlening op te schorten en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-coronapatiënten.

Mondhygiënepraktijk Fundamentals 't Gooi is vanaf maandag 16 maart 2020 t/m maandag 6 april 2020 GESLOTEN! Indien u al een afspraak had staan nemen onze medewerksters contact met u op ! Voor nieuwe afspraken kunt u na 6 april weer contact met ons opnemen!

Bel ons nu

035 - 69 123 13
 

Behandeltijden

Ma - Vrij 08:30 - 17:00
Di 08:30 - 20:30

Behandeling van kinderen

Kies je voor je tanden, dan kies je voor Fundamentals 't Gooi.

Het belang van een goede mondhygiëne bij kinderen

Bij de behandeling van kinderen wordt er veel tijd uitgetrokken. Door middel van goede informatie en instructie aan ouder en kind met daarnaast preventieve maatregelen zoals fluoride applicaties en voedingsadvies worden kinderen begeleid in hun dagelijkse zorg voor het gebit.

Vanaf 2 jaar kunt u uw kindje meenemen naar de mondhygiënist.

Het doel is om het kind te laten wennen. Laat het maar lekker rondlopen of meekijken als u zelf behandeld wordt.

Vanaf 3 jaar is het mogelijk om in de mond van uw kindje te kijken.

Met behulp van een spiegeltje kunnen we dan bijvoorbeeld “tandjes tellen”. Uw kindje hoeft dan niet persé plaats te nemen op de stoel maar het mag natuurlijk wel. Soms willen ze graag bij een ouder op schoot en soms komen ze voor me staan met hun mondje wijd open. Als het niet lukt dan is dat helemaal niet erg, volgende keer proberen we het nog een keer. Als er gekeken moet worden naar aanleiding van een vraag of probleem dan kan dat makkelijk. Uw kindje zal er geen trauma van overhouden, op deze leeftijd onthouden ze deze kleine incidentjes nog niet.

Vanaf 4 jaar gaan we serieuze ½ jaarlijkse controles uitvoeren. 
Soms is er al sprake van tandbederf en dan zal dat behandeld worden. Over het algemeen verloopt dat zonder problemen. Ga in ieder geval elk half jaar voor controle met uw kind naar de tandarts of mondhygiënist. Ook al gaat u zelf maar 1x per jaar.