PRAKTIJK GESLOTEN IVM VEILIGHEIDSMAATREGELEN CORONAVIRUS

Coronavirus

| 16 maart 2020

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond de bestrijding van het coronavirus heeft de overheid nieuwe maatregelen genomen. De mondzorgkoepels ANT, KNMT, NVM en ONT adviseren hun leden om met ingang van 16 maart 2020 om tot in ieder geval 6 april 2020 de reguliere zorgverlening op te schorten en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-coronapatiënten.

Mondhygiënepraktijk Fundamentals 't Gooi is vanaf maandag 16 maart 2020 t/m maandag 6 april 2020 GESLOTEN! Indien u al een afspraak had staan nemen onze medewerksters contact met u op ! Voor nieuwe afspraken kunt u na 6 april weer contact met ons opnemen!

Bel ons nu

035 - 69 123 13
 

Behandeltijden

Ma - Vrij 08:30 - 17:00
Di 08:30 - 20:30

Tandsteen verwijderen

Kies je voor je tanden, dan kies je voor Fundamentals 't Gooi.

Tandplak

In onze mond zitten heel veel bacteriën. Deze vormen een dun laagje dat zich hecht aan tanden en kiezen. We noemen dit tandplak.
Wanneer de tandplak niet regelmatig wordt verwijderd kan tandvlees gaan ontsteken. Tandvleesontsteking ontstaat wanneer tandplak de kans krijgt zich op te hopen vooral tussen de tanden en kiezen en de tandvleesrand. De bacteriën in de plak produceren stoffen die het tandvlees irriteren en een ontstekingsreaktie veroorzaken.Tandplak kan ook hard worden door de kalkzouten uit het speeksel en wordt dan tandsteen genoemd.

Tandsteen vormt een ideale aanhechtingsplaats voor nieuwe plak. Tandplak kunt u zelf verwijderen, maar tandsteen kan alleen worden weggehaald door de mondhygienist (of tandarts).

De mondhygiëniste neem voldoende tijd om tandsteen te verwijderen. Het tandsteen wordt verwijderd middels apparatuur dat het tandsteen los trilt. Er wordt gebruik gemaakt van ultrasone trillingen. Daarna wordt het tandsteen handmatig tussen de tanden en kiezen uit verwijderd middels een haakje. Op het einde worden tanden en kiezen gepolijst. Polijsten maakt het gebit glad, waardoor nieuw tandplak niet zo snel hecht.